Jahody lyofilizované plátky 100g

Je to červené, křupavé, sladké a voní to jako léto, co to je? To jsme přece my, Tvé jahody sušené mrazem! V zimě už ke dvanácti měsíčkům chodit nemusíš, skoč si rovnou do Světa plodů!

  • zralá chuť, křupavá textura
  • zachované živiny
  • RAW = surovina byla zpracována do teploty 42 °C, živá strava
standardní cena: 319 Kč –28 % 227 Kč 189,17 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem (3 ks)
Jahody lyofilizované plátky 100g
Jahody lyofilizované plátky 100g
Akce
319 Kč –28 %

Detailní popis produktu

Žádná Čína! Tyto jahody chutnají jako z babiččiny zahrádky. Jsou pěstovány v teplém podnebí, kde rostou přirozeně bez použití steroidů. Sklízí se, až jsou perfektně zralé a sladké. Díky sušení mrazem si kromě krásně červené barvy jahody zachovaly také většinu živin a svou typickou vůni.

Jahody sušené mrazem chutnají téměř jako čerstvé, přitom neobsahují žádnou vodu, takže jsou perfektně křupavé. Lyofilizované ovoce se hodí do kaší a jogurtů nebo na ozdobu dezertů či drinků. Mrazem sušené jahody dodáváme ve znovu uzavíratelném balení, díky kterému se do nich nedostane vzduch ani voda a vydrží vám tak dlouho křupavé. Není divu, že jsou jedním z bestsellerů!

TOP informace o lyofilizovaných jahodách

  1. Jahody si při sušení mrazem zachovaly většinu živin.
  2. V balení jsou krásné, velké kousky lyofilizovaných jahod.
  3. Jsou pěstovány přirozeně bez steroidů.
  4. Díky absenci vody jsou mrazem sušené jahody dokonale křupavé.
  5. Oproti ostatním druhům ovoce obsahují jahody poměrně malý podíl přírodních cukrů.
  6. Jahody jsou bohaté na draslík, který přispívá normální činnosti nervové soustavy a svalů.

Jak se jahody suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se jahody hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický.

Kdybychom při sušení jahod nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom je vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. No řekněte, umíte si představit život bez mrazem sušených jahod? 

Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g1359 kJ / 323 kcal
  • Tuky3,8 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny0,36 g
  • Sacharidy52,6 g
  • z toho cukry52,6 g
  • Vláknina20 g
  • Bílkoviny7,9 g
  • Sůl0,01 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Smoothie Food
Dieta: Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Balení: Znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: