Je to červené, křupavé, sladké a voní to jako léto, co to je? To jsme přece my, Tvé jahody sušené mrazem! V zimě už ke dvanácti měsíčkům chodit nemusíš, skoč si rovnou do Světa plodů!
- zralá chuť, křupavá textura
- zachované živiny
- RAW = surovina byla zpracována do teploty 42 °C, živá strava
Detailní popis produktu
Žádná Čína! Tyto jahody chutnají jako z babiččiny zahrádky. Jsou pěstovány v teplém podnebí, kde rostou přirozeně bez použití steroidů. Sklízí se, až jsou perfektně zralé a sladké. Díky sušení mrazem si kromě krásně červené barvy jahody zachovaly také většinu živin a svou typickou vůni.
Jahody sušené mrazem chutnají téměř jako čerstvé, přitom neobsahují žádnou vodu, takže jsou perfektně křupavé. Lyofilizované ovoce se hodí do kaší a jogurtů nebo na ozdobu dezertů či drinků. Mrazem sušené jahody dodáváme ve znovu uzavíratelném balení, díky kterému se do nich nedostane vzduch ani voda a vydrží vám tak dlouho křupavé. Není divu, že jsou jedním z bestsellerů!
TOP informace o lyofilizovaných jahodách
- Jahody si při sušení mrazem zachovaly většinu živin.
- V balení jsou krásné, velké kousky lyofilizovaných jahod.
- Jsou pěstovány přirozeně bez steroidů.
- Díky absenci vody jsou mrazem sušené jahody dokonale křupavé.
- Oproti ostatním druhům ovoce obsahují jahody poměrně malý podíl přírodních cukrů.
- Jahody jsou bohaté na draslík, který přispívá normální činnosti nervové soustavy a svalů.
Jak se jahody suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se jahody hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický.
Kdybychom při sušení jahod nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom je vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. No řekněte, umíte si představit život bez mrazem sušených jahod?
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g1359 kJ / 323 kcal
- Tuky3,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny0,36 g
- Sacharidy52,6 g
- z toho cukry52,6 g
- Vláknina20 g
- Bílkoviny7,9 g
- Sůl0,01 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Smoothie Food |
---|---|
Dieta: | Bez laktózy, Bez lepku, Vegan, RAW |
Alergeny: | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Trvanlivost: | 3–8 měsíců |
Skladování: | Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením. |
Balení: | Znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení: | mrazem ve vakuu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.